Wednesday, September 30, 2009

Raya 2009 - 2 in 1 (KEDAH)

Berhenti rehat di Hentian Rehat dan Rawat(R&R) Tapah untuk mengisi perut dengan juadah yang disediakan dari rumah...Hem banyak juga juadahnye..laksa, mee goreng, ketupat n rendang(kerang, daging, ayam) dan kuih mueh...

Ini pula mak su dengan anak-anak buahnye...7 orang semuanye...awal tahun depan tambah lagi sorang..hehe. Kopak duit mak su kene kuar bagi duit raye pada anak buahnye...haha

Adik Arfa Hamiema dok bergambar ngan gengnye di Kg Merbok Kedah..sepupu Arfa

Ber'possing' 3 beranak di tepi air terjun Tupah, Merbok Kedah..Arfa hanye boleh tengok sepupunye mandi jer...sikit hari lagi dia pun turun padang agaknye...ahaks

Tengok tue...dah menggigil pun masih tak mau naik lagi dari berendam dalam air terjun tu...

Bermalam di Kuala Ketil umah mertua Abg Chik hasdi...ape lagi, kawasan sunyi tu budak2 nie bermain sakan la mercun dan bunga api...2 kotak juga abis malam tue..hehe

Sebelum berangkat pulang dari Kuala Ketil untuk beraya di Baling pula..
Bergambar kenangan sekeluarga dengan mertua Abg Chik dan familynye..

3 generasi..nenek, anak dan cucu dalam feri Penang untuk bermalam di Teluk Kumbar umah
Cu & Pak su...masa tu jam hampir pukul 12.00 tengah malam

Tuesday, September 29, 2009

Raya 2009 - 2 in 1 (JOHOR)

Salam Aidilfitri...Salam Lebaran dan Salam 1 Syawal 1430H kepada semua yang mengunjungi laman blog ini dan mereka yang mengenali diri ini secara langsung mahupun tidak langsung..
Aidilfitri tahun ini amat unik dan bermakna buat kami sekeluarga..Yang mana tahun ini kami beraya dengan kehadiran orang baru dalam hidup kami iaitu Arfa Hamiema..Yang uniknye pula, Tahun nie kami beraya 2 tempat dalam 1 masa(Cuti sekolah)..Di Kluang johor (umah Hawe) dan Kedah (kg Helmi)... Itu yang dikatakan Raya 2009 2 in 1..ahaks
Gambar kenangan sebahagian besar keluarga mertuaku di kampung Rengit (Rumah nenek)

Arfa bersama makcik, pakcik serta sepupunye sebelum berpisah menuju destinasi masing2

3 beranak sedondon...haha. Kehadiran puteri kesayangan memberi sinar kebahagiaan dalam sesebuah keluarga..Insya Allah.. Ameen

Yuyut(moyang) Arfa, nenek dan sepupu Arfa, Hareez sempat bergambar bersama

Selepas selesai menunaikan Solat Sunat Aidilfitri di masjid..kami semua berkumpul untuk membacakan Doa Selamat bersama sebelum menjamu selera...sape lagi yg kene bace doa..ambo la..hehe.Nasib doa selamat dah 'fi zihni' (dah hafal)
- MAAF ZAHIR DAN BATIN -

Monday, September 28, 2009

Kuih raya 2009

Lihat la kuih raya yang kami buat nie...asalnye nak wat kuih laen..tapi yang jadinye kuih laen..hehe. Belasah aje la ye..asalkan rasenye sodap udah le..
Kami wat kuih nie hingga awal pagi..kira2 jam 3.00 pagi tau..sok nak gi skolah pulak..huhu
Popia yang siap digulung antara juadah kuih raya yang akan disajikan di Aidilfitri nanti..

Antara kuih muih yang dah siap untuk hidangan raya..Tak banyak pun coz tahun nie nak balik Kedah beraya bersama sanak-saudara..Kerepek pisang, maruku gulung dan kuih siput..

Ronda2 di TESCO Melaka


Friday, September 25, 2009

Eid Mubarak..

Hari baik bulan baik nie kami sekeluarga menyusun 10 jari mohon maaf seandainya ada terkasar bahasa ter"over" bicara terhadap kalian semua yang mengenali diri ini...
Tangan dihulur ampun dipinta
Restu yang luhur diiringi doa
Kullu 'Am Wa Entum Bikheir...
MAAF ZAHIR DAN BATIN dari kami sekeluarga(Helmi, Hawe n Arfa Hamiema)

Saturday, September 12, 2009

Arfa jalan2 Town Historic...

Eh..eh..ape la yang diborakkan Arfa kat umminya tu...macam seronok jer..jeles baba...ahaks

Arfa bersama ummi...hem, memang suka bergambar anak kesayangan ummi n baba nie

Arfa bersama baba pula...baiknye dia dok lame dalam kete pun x meragam..hehe
masa nie kami 3 beranak tengah tunggu atok, nenek n mak usu Arfa gi beli barang jahitan nak buat baju dan beli baju raya kat Kg. Jawa Melaka. Malas nak kuar coz panas sesangat..kesian anak comel tu kene panas pula..lagipun Arfa dah kepenatan baru lepas jalan kat Tong Hup...
Lopeh tu..time kami 3 beranak pula shopping kat Mydin MC..beli baju raye Arfa n kelengkapannya aje...maklum la kan, first time raya bertiga..haha

Sunday, September 6, 2009

Besday Kak Juwa 10 thn..

Waahh..!! Meriahnye besday Nurul Najwa Hairun nie..sampai 2 biji kek sekali..yang atas disponsor oleh pa ma Juwa sendiri, yg comel bawah tu pula sponsored by Pak Anjang Emi n Mak Anjang Awe..heheh

Hepy Besday to you Nurul Najwa yg ke-10 semalam (5 Sept 2009)

Hem..tengok tue budak2 asyik menyantap kek walaupun baru je makan juadah berbuka puasa..

Inilah sebahagian daripada keluarga Hj Che Long and Hjh Salmiah..Yang takde abg chik n famly jer yang menetap di Dungun Terengganu sekarang...Selamat berbuka wat semua...

Possing with my cute baby..

Merpati 3 sejoli..Baba Helmi, Ummi Hawe dan cute baby Arfa Hamiema
Waah..anak baba nie dah pandai bermain n ketawa besau..every weekend je musti dok mengadap dia jer..hehe

Arfa dalam pelukan umminya..ikut muka saper tu yerk..muka baba ke muka umminya..?80% kengkawan tengok ikut muka babanya..heheh

Pape jela..muka dua2 pun bleh..kan anak baba n ummi..keke

Ini pula adik Arfa dok dalam pelukan kakak sepupunya..Nurul Najwa. cuti sekolah bulan 8 yang lepas, kak Juwa nie slalu melayan and jaga Arfa..Boleh ummi Arfa wat kojo laen..ahaks